Pesiskoulu

Pesiskoulut ovat hyvä jatke Koulupesisinnostuksen jatkamiselle. Seurat järjestävät Pesiskoulujen kautta harrastetoimintaa alle 13-vuotiaille tytöille ja pojille heti kesälomien alkaessa. Pesiskoulujen avulla päästään tutustumaan lajiin ja uusiin lapsiin, jotka haluavat opiskella pesiksen alkeita.


Pesiskoulujen tavoite ja haasteet

Pesiskoulutoiminnan on todettu lisäävän harrastajien määrää järjestäjäseuroissa. Totta toinen puoli, mutta miten voimme tarjota vuosittain noin 12 000 Koulupesiksessä lajiin tutustuvalle nuorelle mahdollisuuden päästä Pesiskouluihin, vasta kun lajiin on oikeasti päästy tutustumaan pidemmällä aikavälillä tai halutaanko ala-aste -ikäisenä suoraan kilpailulliseen aluesarjaan?


Pesiskoulut työllistävät nuoria

Seurat järjestivät pesiskouluja pääosin oman paikkakuntansa eri kentillä tai kaupunginosissa. Kaiken kaikkiaan Pesiskouluja on järjestetty 22 eri alueella, joissa kävijöiden määrä on ollut keskimäärin n. 650 lasta. Ohjaajina toimivat pesäpallon parissa aikaisemmin toimineet aktiiviset nuoret, esimerkiksi kouluista sekä muuten seuran toiminnassa mukana olevat nuoret.


Käytännön toteuttaminen

Seurojen järjestämiä Pesiskouluja edeltää aina kevään koulukäyntikierrokset kouluissa, Koulupesiksen parhaaseen turnausaikaan. Pesiskouluohjaajat kertovat kouluissa, milloin Pesiskoulut paikkakunnalla alkavat, mitä se maksaa ja kuinka voi ilmoittautua. He nostavat esille myös muita elämänarvoja kuten esimerkiksi toisen huomioonottaminen vaikkapa liikennepyöräilyssä. Osa koulukävijöistä pitävät kouluissa myös pesistunteja.


Järjestäjät

Pesiskouluista saa tietoa Länsi-Suomen Pesiksen kautta tai seurojen ohjaajien kautta, jotka tekevät koulukäyntejä ala-asteille sekä järjestävät Pesiskouluja lähellä lasta.