Valmentajille ja ohjaajille

Pesäpallon valmentajien ja pelinjohtajien koulutusjärjestelmän kuvaus

PML

Pesisjuniorin Monipuolinen Liikunta, on erittäin laadukas koulutus ja suunnattu pienimpien junioreiden ohjaajille. Uutena koulutukseen on sisällytetty heiton, pystymailanäpyn ja peruslyönnin perustekniikan opetus. PML on aloittelevan pesäpallovalmentajan ensimmäinen koulutus. Koulutuksen hinta on 60 € ja Varalan Urheiluopistolla järjestettävissä koulutuksissa 85 € (tämä sisältää ruokailut). 

Varalan pesiskouluohjaaja-PML koulutuksessa on sisällytetty molemmat koulutukset samaan viikonloppuun eli tämä on erinomainen paketti kesän pesiskoulujen vetäjille.

 

JPVT

Junioripesisvalmentajatutkinto. Koulutusoppaat on päivitetty 2013-2014 ja kahden viikonlopun sisältö on entistäkin rikkaampi. JPVT on suunnattu etenkin F-D -junioreiden valmentajille ja on pakollinen E- ja D-ikäisten leireillä. Ennen JPVT:tä tulee käydä PML-koulutus. Koulutuksen hinta on 80 €/ viikonloppu ja Varalan Urheiluopistolla järjestettävässä koulutuksessa 125€/viikonloppu (tämä sisältää täysihoidon molempina viikonloppuina). 

 

NPVT

Nuorisopesisvalmentajatutkinto on suunnattu C-A -ikäisten valmentajille. Koulutus koostuu kolmesta lähijaksosta ja etätehtävistä. Tavoitteena on kehittää valmiuksia nuorten ja eritoten huipulle pyrkivien nuorten aikuisten valmennuksessa. Ilmoittautuminen tapahtuu Pesäpalloliiton sivujen kautta: www.pesis.fi/koulutus/npvt

 

PLVT ja VAT

Pesäpallon lajivalmentajatutkinto ja Valmentaja Ammattitutkinto on suunnattu ammattimaisesti valmentamiseen suuntautuville henkilöille. Pääsyvaatimuksena on edellisten koulutusten läpikäynti ja/tai riittävä kokemus valmentamisesta.

 

Pelinjohtajakoulutus

2-tason pelinjohtajakoulutus on suunnattu vanhempien junioreiden ja aikuisten sarjoissa toimiville pelinjohtajille ja valmentajille. Tämä koulutus vaaditaan Nuorten Superpesiksessä sekä aikuisten sarjoissa toimivilta pelinjohtajilta. Superpesis ja ykköspesisjohtajille oma 1-tason koulutus.