Koulupesis

 

 

 


__________________________________________________________________________________


Mikä on Koulupesis?

Koulupesis on 9 -18 -vuotiaiden tyttöjen- ja poikien yhteinen koululaistapahtuma, jossa pelataan pesäpalloa turnausmuotoisesti sekajoukkuein. Osallistujamäärä on vuosien varrella vakiintunut n. 10 000 lapseen ja nuoreen. Järjestäjäorganisaattorina toimii Länsi-Suomen Pesis yhdessä Koululiikuntaliiton Satakunnan piirin sekä liike-elämän yhteistyökumppaneiden kanssa.


Koulupesiksen arvot ja tavoitteet

Elämässä:
- Myönteisten liikuntaelämysten tarjoaminen koululaisurheilun avulla
- Oppilaiden innostaminen ja kasvaminen liikunnan parissa erilaisiin tehtäviin.
- Pesäpalloharrastus tutuksi lapsille ja nuorille

Koulussa:
- Luokkahengen kohottaminen
- Vuorovaikutuksen lisääminen luokkien, koulujen ja kuntien kesken
- Opettajien työn tukeminen
- Koulu aktiivisena toimintayksikkönä -ajattelun tukeminen


Toimintaidea
Mahdollistaa osallistuminen ja vaikuttaa koulu-, seura- ja kuntatason pesäpallotoimintaan Tarjota aktiivisille nuorille mahdollisuutta johtotehtäviin opettajien tuella. Tavoitellaan elämäntapaliikkumisen alkeita, jotta voidaan jatkaa liikuntaharrastusta alueen pesäpalloseuroissa.


Toteuttajat
Yrityselämän yhteistyökumppanit, Suomen koululiikuntaliitto (Satakunnan Piiri), satakuntalaiset koulut sekä Länsi-Suomen Pesis. Liikuntatapahtumaan liittyvät turnaukset toteutetaan kouluissa eri puolilla Satakuntaa. Turnauksien toteutukseen osallistuvat oppilaat ja liikunnanopettajat kaikista kolmesta peruskoulun ikätasolta, eli ala- ja yläkouluista sekä lukioista. Alakouluista pelaavat luokat 3-6 ja yläkouluissa luokat 7-9 sekä myös lukiolaiset kisaavat mukana. Joukkueeseen kuuluu sekä tyttöjä että poikia.