Koulupesis

 

 

 


__________________________________________________________________________________


Mikä on Koulupesis?
Koulupesis on 9 -18 -vuotiaiden tyttöjen- ja poikien yhteinen koululaistapahtuma, jossa pelataan pesäpalloa turnausmuotoisesti sekajoukkuein. Osallistujamäärä on vuosien varrella vakiintunut n. 10 000 lapseen ja nuoreen. Järjestäjäorganisaattorina toimii Satakunnan Pesäpallo ry yhdessä Koululiikuntaliiton Satakunnan piirin sekä liike-elämän yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tampereen koulupesiksen järjestää Hämeen Pesäpallo ry yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.


Koulupesiksen arvot ja tavoitteet

Elämässä:
- Myönteisten liikuntaelämysten tarjoaminen koululaisurheilun avulla
- Oppilaiden innostaminen ja kasvaminen liikunnan parissa erilaisiin tehtäviin.
- Pesäpalloharrastus tutuksi lapsille ja nuorille

Koulussa:
- Luokkahengen kohottaminen
- Vuorovaikutuksen lisääminen luokkien, koulujen ja kuntien kesken
- Opettajien työn tukeminen
- Koulu aktiivisena toimintayksikkönä -ajattelun tukeminen


Toimintaidea
Mahdollistaa osallistuminen ja vaikuttaa koulu-, seura- ja kuntatason pesäpallotoimintaan Tarjota aktiivisille nuorille mahdollisuutta johtotehtäviin opettajien tuella. Tavoitellaan elämäntapaliikkumisen alkeita, jotta voidaan jatkaa liikuntaharrastusta alueen pesäpalloseuroissa.


Toteuttajat
Yrityselämän yhteistyökumppanit, Suomen koululiikuntaliitto (Satakunnan Piiri), satakuntalaiset koulut sekä Satakunnan Pesäpallo ry. Liikuntatapahtumaan liittyvät turnaukset toteutetaan kouluissa eri puolilla Satakuntaa. Turnauksien toteutukseen osallistuvat oppilaat ja liikunnanopettajat kaikista kolmesta peruskoulun ikätasolta, eli ala- ja yläkouluista sekä lukioista. Alakouluista pelaavat luokat 3-6 ja yläkouluissa luokat 7-9 sekä myös lukiolaiset kisaavat mukana. Joukkueeseen kuuluu sekä tyttöjä että poikia.