Ajankohtaista

Tänään torstaina Lauri ”Tahko” Pihkala täyttäisi 124 vuotta, jos vielä eläisi. Hänestä ei tullut maailman vanhinta miestä, mutta lukuisten muiden urotekojen myötä nimi kirjoitettiin isolla suomalaiseen urheiluhistoriaan. Niin poikkeuksellisen laaja-alaisia Tahkon ajatukset olivat, että niillä on käyttöarvoa yhä edelleen. Pesäpallon juhlavuoden novellissa Kankaanpäässä syntynyt Juha Karvanen pureutuu Tahko Pihkalan merkitykseen sekä suomalaisen urheiluelämän että pesäpallon kehittäjänä ja tulkkina.
Kun Arto Ojaniemi aloitti Pesäpalloliiton toiminnanjohtajana vuoden 2007 alusta, laji juhlisti 85-vuotista taivaltaan. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, edessä on jälleen juhlavuosi.
Superpesis ja Pesäpalloliitto ovat asettaneet sähköisen median kehittämishankkeet yhdeksi tärkeimmästä tulevaisuuden haasteista. Tavoitteena on luoda mediakonsepti, joka lisää merkittävästi reaaliaikaista tiedottamista, parantaa valokuvien saatavuutta ja laatua sekä lisää erilaisten videotuotantojen määrää.
6.1. pelataan Porin Karhuhallissa Hitteriturnaus johon osallistuu 18 joukkuetta Satakunnan alueelta
Satakunnan pesismestaruudet ratkotaan keväisenä sunnuntai päivänä Eurajoen uudella hiekkatekonurmella. Pesisväki voi ottaa näihin otteluihin alkulämmöt edellisenä päivänä Hämeenkyrössä Superlauantaina tuiskeessa.
Opetusministeriön liikuntayksikön myöntämä paikallisen seuratoiminnan kehittämistuen haku käynnistyy 15.12.2011. Kehittämistukea voi hakea lasten ja nuorten urheiluun sekä aikuisten terveyttä edistävän liikuntaan. Hankkeiden tavoitteena on lisätä urheiluseuroissa liikkuvien lasten, nuorten ja aikuisten määrää sekä kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa laadullisesti tai kokeilemaan uusia innovaatioita. Kehittämistukea voivat hakea rekisteröityneet urheiluseurat 15.3.2012 mennessä osoitteessa www.seuratuki.fi.
Matti Lähteenmäki Loimaalta ylittää tulevalla kaudella ensimmäisenä syöttötuomarina miesten Superpesiksessä 400 pääsarjaottelun rajapyykin. Kausien määrällä mitattuna kokenein tuomari on espoolainen Jouni Ojala, joka siirtyy uudelle kymmenluvulle ja viheltää 21. kautensa pelituomarina.
Tamperelainen lauluntekijä-muusikko-pesismies Matti Helimo julkaisee uuden levynsä tänään. 11 kappaleen kokonaisuus kantaa nimeä "Näytelmä."
RSS ATOM